maandag 7 april 2014

Presenteren?! Met Powerpoint? Prezi? Bunkr!

Er zijn vele software pakketten of websites beschikbaar om mee te presenteren, maar soms is de ene toch nét even wat handiger dan de andere.

Powerpoint kennen we natuurlijk allemaal wel om mee te presenteren, het blijft de meest gebruikte software om mee te presenteren in het onderwijs.

In opkomst is ook Prezi, mijn collega Henk Heurter schreef hier al eerder twee blogs over:
1. Van Prezi naar Sparkol
2. Presenteren met Prezi

Met Prezi kun je de meest prachtige presentaties in elkaar zetten.

Tijdens onze Post HBO opleiding ICT coördinator in het onderwijs maken we in module 4.2 bij verandermanagement een hele korte presentatie geïnspireerd op de Pecha Kucha.

De deelnemers gaan in tweetallen aan de slag met één van de zeven veranderstrategieën en maken hierover een korte presentatie met alleen maar afbeeldingen. Daarna vertellen ze erbij wat belangrijk is bij deze strategie en of ze deze zelf ook wel eens in de praktijk hebben toegepast.

Voorheen verzamelden we dan alleen presentaties op USB stick, omdat ze in Powerpoint waren gemaakt en daarna mailden we ze rond of zetten we ze op slideshare. Dat moet toch handiger en sneller kunnen?

Nu ga ik daar Bunkr.me voor gebruiken.

Bunkr.me is een website, waarmee je snel en makkelijk een HTML 5 presentatie kunt maken en deze ook samen met andere kunt bewerken, daarna is je presentatie heel gemakkelijk met anderen te delen.

Onderstaande presentatie heb ik even snel in elkaar gezet als voorbeeld.



Aanmelden is eenvoudig, geef je mailadres en een wachtwoord op en je bent lid. In de gratis versie kun je drie presentaties maken en bewaren. Anders betaal je 3 euro per maand om ongelimiteerd gebruik te maken van Bunkr.