dinsdag 6 november 2012

Kaartspel TokTok Herrie in het hok maakt digitaal pesten bespreekbaar

Dat we aan pesten niet genoeg aandacht kunnen besteden in het onderwijs blijk deze week maar weer op uiterst tragische wijze! Laten we met z'n allen de mouwen opstropen om het (digitaal) pesten uit te bannen! Vooral door kinderen bewust te maken van de gevolgen die het heeft voor een ander.

Juist daarom brengen we graag het pas uitgekomen kaartspel onder de aandacht: 'TokTok herrie in het hok'. "TOKTOK is een uniek spel dat gemaakt is om de problematiek rond pestgedrag op een luchtige manier ter sprake te brengen. Het spel is ontwikkeld door YMCA en KerkopKop. Zowel kinderen als volwassenen hebben het spel getest en waren unaniem enthousiast. TOKTOK is een ervaringsgericht spel over pesten, met een link naar cyberpesten. Het laat de speler ervaren hoe een bepaalde positie binnen een pestsysteem voelt."

Het spel is bedoeld om spelenderwijs met kinderen van 8 jaar en ouder tot een gesprek te komen over (digitaal) pesten en de gevolgen daarvan. Op de bijbehorende website www.tokkelnet.nl vindt u meer informatie. Zo kunt u de verhaallijn lezen van het spel, de educatieve handleiding downloaden en uiteraard het kaartspel bestellen.

Een leuk spel om bijvoorbeeld in de Week van de Mediawijsheid (23-30 november 2012) met groepjes leerlingen te spelen! Maar uiteraard ook heel geschikt voor tijdens lessen Sociale Vaardigheden. De educatieve handleiding geeft u wat concrete aanvullende ideeën om hier mee aan de slag te gaan.

We zijn benieuwd naar uw ervaringen met het spel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten