woensdag 26 maart 2014

Pluspunt 3, maar dan digitaal!

Als Malmberg gecertificeerde onderwijsadviseurs worden we op de hoogte gehouden van de meest recente ontwikkelingen bij Malmberg.

Zo ook over het initiatief Pluspunt Digitaal.

Als je (onderdelen van je) onderwijs wilt gaan digitaliseren, moet je ergens beginnen en is het opstellen van een plan en begeleiding van leerkrachten cruciaal.

Het is dezelfde methode als Pluspunt 3, maar dan volledig digitaal!
U werkt dus met dezelfde beproefde leerlijnen, dezelfde didactiek en organisatie. En ook uw rol als leerkracht verandert niet: u houdt de controle over instructie en begeleiding en heeft dus volledig grip op uw rekenonderwijs. Alles hetzelfde dus, maar dan digitaal.

Platform onafhankelijk
Pluspunt Digitaal draait op alle devices. Het maakt dus niet uit of de leerlingen een iPad, Android-tablet, laptop of vaste pc gebruiken.

Digitaliseren in eigen tempo
Omdat de inhoud en organisatie precies hetzelfde zijn, kunt u Pluspunt Digitaal naast Pluspunt 3 gebruiken. U hoeft dus niet in één keer met de hele school digitaal, maar bepaalt zelf in welk tempo u digitaliseert. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om in een deel van de jaargroepen digitaal te werken en in de rest van de jaargroepen met boeken.

Als je met tablets wilt gaan werken is het goed om ergens te beginnen. Het rekenonderwijs is hiervoor een goed begin met Pluspunt digitaal, omdat het perfect aansluit bij de methode. Uiteraard verkennen we tijdens het vroegstarttraject ook de overige mogelijkheden van het gebruik van tablets in de klas.

Optimaliseren rekenresultaten
De leerlingen krijgen terugkoppeling op het moment dat het er het meest toe doet: direct nadat ze een opdracht hebben afgerond. Ondertussen ziet de leerkracht via het dashboard wat de kinderen tijdens de les doen, zodat u direct en heel gericht aandacht kunt geven aan wie dat nodig heeft. Op deze manier helpt Pluspunt Digitaal om de rekenresultaten te verbeteren.

Tijdens schooljaar 2014-2015 zal Station to Station samen met Malmberg tijdens een vroegstarttraject met een beperkt aantal scholen met Pluspunt Digitaal aan de slag gaan.

Vroegstarttraject
Bent u Pluspunt 3 gebruiker en heeft u interesse om onder begeleiding van Station to Station een vroegstarttraject te starten in het nieuwe schooljaar met o.a. Malmberg Pluspunt Digitaal?

Laat dan uw gegevens achter en wij houden u op de hoogte.

https://docs.google.com/forms/d/1_P4O-ps2qdO2TyI1TKHUDcZ9An_e2hnfWAnI4Oq1R70/viewform

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten