vrijdag 10 april 2009

Screencasts vervolg

In de vorige blog meldde ik dat we een screencast / videotutorial hebben gemaakt voor de afdeling techniek.

Bij het werken met een dergelijke screencast komt heel wat kijken: script maken, video opnemen, editen, tekst opnemen en invoegen.

Op Screencastle gaat het heel anders.
Je hoeft op deze webstie niet eens in te loggen. Je klikt op Record, java wordt geladen en je kunt beginnen. Het resultaat is een flashmovie. Een beperking: je kunt geen geluid opnemen.
Nadat de screencast is gemaakt beschik je over diverse urls. Hiermee kun je naar het fimpje op de site, een embedded code opnemen in je site, een grote of een kleine afbeelding van het eerste frame gebruiken en de screencast downloaden naar je pc.

Let op: het is NIET mogelijk een geplaatste video van de site te verwijderen.

Hieronder een voorbeeld van een kleine screencast die ik snel maakte:Het mooie van deze toepassing vind ik dat het voor kinderen een fluitje van een cdent is om zelf een screencast te maken en deze aan andere kinderen te laten zien. Zo kunnen ze een vaardigheid die ze zich hebben eigen gemaakt, aan anderen doorgeven. Ze kunnen bijvoorbeel een spel dat ze in Rekenweb hebben gemaakt, aan anderen tonen. Ja, dat kan natuurlijk ook live, maar het levert wel een extra dimensie toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten