woensdag 6 mei 2009

Interwrite Workspace 8.0

Op dinsdag 5 mei zijn de trainers van Station to Station op bezoek geweest bij Transcontinenta in Nieuw Vennep. Dit bedrijf is de importeur van het Interwrite bord. Sinds een paar dagen is de nieuwste versie van de software uitgeleverd. Wij kregen een presentatie van de mogelijkheden van de nieuwe software. Ook kregen wij de mogelijkheden van een Visualizer te zien. Deze toepassing komt steeds meer in opkomst! En terecht! Het biedt veel mogelijkheden voor de leerkrachten. Het gebruik van een visualizer geeft meer ruimte voor spontaniteit tijdens de lessen. Ook is de leerkracht iets meer flexibel. Het gebruik van Interwrite Response hebben wij ook even bekeken. Dit vergt wel degelijk enige voorbereiding. De leerkrachten die hier mee werken, zullen zeker een bepaalde vaardigheid moeten hebben om deze toepassing goed te kunnen gebruiken.

De layout van de software is niet aangepast. Er zijn echter een paar toepassingen toegevoegd waardoor de gebruiksvriendelijkheid voor de leerkrachten toeneemt. Zo is de Office mode nu sneller te kiezen. Deze knop zit nu in de werkbalk. Met de Office mode is het mogelijk om een Word document te voorzien van aantekeningen. Deze worden toegevoegd aan het document. De leerkracht kan scrollen in het document, wisselen tussen de pen en selectiegereedschap zonder dat de aantekeningen verdwijnen. Een andere vernieuwing is dat er met een knop ("annotatie over het bureaublad") aantekeningen op bijvoorbeeld een website gezet kunnen worden zonder dat deze verdwijnen als de "selectie" knop gekozen wordt. Nu blijven de aantekeningen staan. Dit zijn twee voorbeelden van vernieuwingen in de nieuwe versie.

We hebben ook even kunnen spelen met de mogelijkheden van Interwrite Mobi in combinatie met het Interwrite bord. Op Youtube staat hier een mooie video van:Naast alle informatie over de nieuwe versie en toepassingen, hebben wij ook een paar handige websites meegekregen! Zo is er op de website een heleboel informatie over het bord terug te vinden. Er staan tutorials op waar verschillende functionaliteiten worden uitgelegd.

Het was een leerzame bijeenkomst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten