woensdag 25 november 2009

Nieuwtjes van Microsoft

In een vorig blog vertelde ik over ons bezoek aan het STIC (School Technology Innovation Centre) in Brussel.

Rondleiding
Na de lunchpauze werden we door het centrum geleid door Jacques Denies, die het centrum runt. Hij let ons allerlei nieuwe technologieën zien, zoals de Surface (niet nieuw maar nog steeds fascinerend) en een flatscreen waarop 3-D beelden werden vertoond (zonder dat je daarvoor een maf brilletje nodig hebt). De Surface is in tegenstelling tot wat ik eerder hoorde, te koop: Hij staat in de prijslijst voor schrik niet: € 11.000,-.

Video van Microsoft Surface


Microsoft maakt ook allerlei hulpmiddelen voor mensen met een handicap (een scanner die gescande tekst direct voorleest en andere toepassingen voor spraakherkenning, speciale muizen en toetsenborden) en de multipoint mouse, waarover ik ook een leuk artikel vond.

Jacques liet ons ook de website Virtual books zien. Hier zijn digitale boeken beschikbaar gesteld die voor het grote publiek nooit zichtbaar zijn zoals aantekeningenboeken van Leonardo da Vinci en het muzikale dagboek van Mozart.

Hieronder een filmpje over de rondleiding:Streetside
Binnenkort komt Microsft met Streetside in Bing maps , na de bird's eye die er nu al in zit. Het wordt nog druk met al die camera-auto's!
Hieronder de Bird's eye van Microsoft EBC, waar het STIC ook is ondergebracht:

Microsoft maakt daarbij gebruik van de techniek die ook in Photosynth aanwezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten