donderdag 27 mei 2010

Mouse Mischief

We zien ze op steeds meer scholen in gebruik komen: de stemkastjes of deftig gezegd resonse systems. In een eerder blog schreef ik er al over.

Nu heeft Microsoft iets nieuws op de markt gebracht: Mouse Mischief. Het is een programma dat zich nestelt in PowerPoint en waarmee verschillende soorten vragen gesteld kunnen worden. Maar het bijzondere is, dat het programma je in staat stelt om meerdere muizen op een computer aan te sluiten die allemaal afzonderlijk en gelijktijdig bediend kunnen worden!
Hiermee wordt het dus mogelijk om de leerlingen individueel antwoord te laten geven op vragen die in de presentatie worden gesteld.



Het voordeel van het gebruik van Mouse Mischief is dat je voor veel minder geld toch gebruik kunt maken van stemkastjes. Je hebt een aantal draadlozen muizen nodig en een aantal usb-hubs, om de zendertjes van de muizen op aan te sluiten.
In combinatie met Windows Vista en Windows 7 kun je alle leerlingen een muis geven, in Windows XP is het maximum aantal muizen vijf.

Er zijn al veel informatie op internet beschikbaar. Antoine van Dinther heeft een heel praktische handleiding gemaakt met allerlei aandachtspunten en ook Willem Karssenberg heeft er flink mee geëxperimenteerd.

Op Youtube zijn diverse filmpjes beschikbaar waarin Mouse Mischief uit de doeken wordt gedaan:



Microsoft heeft zelfs een eigen kanaal op Youtube gezet met allerlei instructievideo's.

2 opmerkingen:

  1. Sorry, maar ik vind dit zo'n gehypete onzin. Wat een gedoe met een heleboel muizen, gepiel met hubs en draadjes, batterijen. Wat is er toch mis met gewoon je hand opsteken? Grafiekje meer of minder staat toch in geen verhouding tot al dat gepruts??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer dat deze reactie anoniem is. Anders hadden we op een volwassen manier van gedachten kunnen wisselen. "Anoniem" heeft kennelijk mijn eerdere blog over dit onderwerp niet gelezen waarin diverse argumenten worden genoemd die ervoor pleiten na te denken over het gebruik van stemkastjes. Maar wees gerust: niemand is verplicht ze te gebruiken: je mist alleen een goed instrument om bijvoorbeeld je instructie effectief te geven.

    BeantwoordenVerwijderen