dinsdag 23 augustus 2011

Een bijzondere diploma uitreiking

Op 22 augustus 2011 vond een bijzondere diploma uitreiking plaats van 42 afgestudeerde ICT-coördinatoren van de RVKO op de Thomas More PABO in Rotterdam.

De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO) is één van de grootste besturen van Nederland met zo’n 54 scholen. Op deze scholen werken ongeveer 1.800 personeelsleden die het onderwijs aan 18.000 leerlingen verzorgen.Alle ICT-coördinatoren van de RVKO volgen de Post HBO Netwijs Opleiding “De ICT coördinator in het Onderwijs” van Station to Station, waarvan de eerste lichting nu het officiële diploma in ontvangst heeft mogen nemen.

Aan het begin van de opleiding zijn de groepen gestart met het kernkwaliteiten spel 'stel je eens voor' van Daniel Ofman om elkaar beter te leren kennen. Voor deze speciale uitreiking heeft Station to Station een speciaal spel ontwikkeld om kennis uit te wisselen met betrekking tot ICT. Het '4 in balans spel', de groepen waren voor deze gelegenheid juist gemixt.


Met meer dan 1200 scholen in onderhoud en beheer en meer dan 300 afgestudeerde ICT-coördinatoren is Station to Station één van de grootste totaalaanbieders van ICT voor het onderwijs.

Op dit moment volgen nog drie groepen ICT-coördinatoren van RVKO de opleiding. Zij mogen naar verwachting volgend jaar het diploma in ontvangst nemen.
De RVKO investeert hiermee flink in de competenties van de ICT coördinatoren. De ICT coördinatoren zijn verantwoordelijk voor visie en beleidsontwikkeling, project- en verandermanagement, kennisdeling en coaching.

Niet alleen de ICT-coördinatoren van RVKO worden toegerust om hun functie goed uit te kunnen oefenen: in het hele land (van Groningen tot Limburg) worden groepen ICT-coördinatoren door Station to Station opgeleid.

Klik hier voor meer informatie over de Netwijs Opleiding ICT coördinator in het Onderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten