woensdag 5 juni 2013

Je eigen virtuele dropping maken met Geosettr

Gisteren schreef Anthony over Geoguessr, waarmee je jezelf kunt laten droppen op vijf plaatsen ergens ter wereld en moet raden waar je je bevindt.
Het zat er natuurlijk aan te komen: je kunt nu ook zelf een virtuele dropping organiseren. Je bepaalt zelf welke plaatsen op de wereld de leerlingen moeten uitzoeken zodat je het prima kunt laten aansluiten bij je onderwijs.

Het werkt heel eenvoudig:

In het linker venster zet je Pegman (het poppetje van Straatview) op de plaats op de kaart waar je wilt dat de locatie raden, waarna je op "Set round 1" klikt. In het rechter venster zie je in Streetview deze locatie. 
Dit herhaal je tot je alle plaatsen voor de vijf ronden hebt gekozen.


Vervolgens verschijnt een venster met een url die je moet kopiëren. Deze url kun je beschikbaar stellen aan de leerlingen, waarna ze de virtuele dropping kunnen uitvoeren.
De opdracht kan natuurlijk worden aangevuld met vragen die bij de locaties horen, om hem meer betekenis te geven. Je kunt je richten op informatie over steden, maar ook op natuurparken, kustvormen, begroeiing en noem maar op.


Al uitproberend maakte ik een dropping langs de vijf grootste steden van Nederland en kwam er zo achter dat je in Google maps zelfs vanaf de Domtoren kunt rondkijken over de stad Utrecht.
Probeer deze dropping maar eens uit!1 opmerking:

  1. Inmiddels is GeoGuessr zeer bekend op Youtube ook. Ik heb zelf het 'programma' ook gespeeld, raden waar je je bevind. Het is wel eens leuk om te spelen en volgensmij heeft het inmiddels ook aardig wat aandacht van media.

    BeantwoordenVerwijderen