maandag 23 januari 2012

Lessen met ICT: Poisson Rouge: Leerspellen voor de onderbouw

De trainers van Station to Station publiceren iedere twee weken een complete innovatieve les om leerkrachten te stimuleren met ICT aan de slag te gaan. De lessen staan altijd in het teken van een onderwijskundig doel waarbij een gratis toepassing op internet als hulpmiddel gebruikt wordt om een les leerzamer, boeiender en interactiever te maken.

Deze week de les: Poisson Rouge: Leerspellen voor de onderbouw

Poisson Rouge is een website met een grote hoeveelheid leerspellen voor kinderen in de onderbouw van de basisschool. Poisson Rouge (Rode Vis) is een Franse website, maar omdat de meeste leerspellen zonder taal worden gespeeld, is deze site prima te gebruiken voor het Nederlandse onderwijs.
In deze lesbrief worden drie leuke en leerzame onderdelen van Poisson Rouge uitgelicht.Je kunt het lesmateriaal downloaden op de website van Station to Station.

We stellen het erg op prijs als leerkrachten hun ervaringen met ons delen. Dat kan door een bericht achter te laten op ons Blog, te Twitteren naar @netwijs of te reageren via email naar info@stationtostation.nl
Heeft u ook een innovatieve les gemaakt of heeft u een innovatieve ICT toepassing die u geschikt vindt. Mail ons uw les of lesidee: info@stationtostation.nl


P.S. Wist u dat scholen die het C3LO netwerk hebben iedere twee weken een nieuwe les op het netwerk krijgen die  door de leerlingen zelfstandig verwerkt kan worden? Deze wordt door onze onderwijsredactie ontwikkeld. Een voorbeeld vindt u hier.

1 opmerking: