donderdag 12 juli 2012

Content Creation Seminar

Woensdagmiddag 11 juli vond het laatste Content Creation Seminar van dit schooljaar plaats.

Een groep leerkrachten, ict-coördinatoren en onderwijsadviseurs van Station to Station konden deze middag nader kennis maken met de mogelijkheden van Netwijs.nl.

Tijdens een Content Creation Seminar ga je actief aan de slag met Netwijs.nl. Je leert de basisvaardigheden van het maken van oefeningen en dossiers. Je houdt een mooi eindproduct over dat je direct kunt gebruiken in je klas en er wordt veel kennis uitgewisseld.

Iedereen was al bekend met de zoekmachine van Netwijs.nl. Maar niet iedereen had al ontdekt dat achter de inlog van Netwijs.nl ook sjablonen gebruikt kunnen worden. Met deze sjablonen kunnen invuloefeningen, sorteeroefeningen en labeloefeningen gemaakt worden.

De oefeningen kunnen gebruikt worden in een dossier. Gebruikers kiezen zelf of ze deze dossiers en oefeningen met anderen willen delen. Als een gebruiker een dossier deelt wordt deze eerst bekeken door de redactie. Gekeken wordt of de inhoud voldoet aan de criteria en of er geen auteursrechtelijk beschermd materiaal in staat.

Alle deelnemers gingen enthousiast aan de slag. Al snel werden er ervaringen en tips uitgewisseld en hielp iedereen elkaar.
Alle aanwezigen hebben een gratis account gekregen om oefeningen en dossiers te kunnen maken in Netwijs.nl
Handige links uit het CCS:
Educaplay - interactieve oefeningen maken.
Jigsawplanet - legpuzzels maken van eigen afbeeldingen.
Worksheetworks - werkbladen maken en als pdf gebruiken.

In het Netwijs dossier 'Handige Links' vindt u meer ideeën. Hiervoor moet u wel als gebruiker ingelogd zijn.

Volgers van het Netwijs Edublog kunnen nu een trial account aanmaken. Met deze account kunt u de rest van het jaar gratis gebruik maken van Netwijs.nl.

Maak hier nu een trial account aan.
Om gebruik te maken van de trial account zet u achter uw naam de code EDUBLOG.
Scholen met ons C3LO abonnement inclusief digitaal lesmateriaal kunnen gratis een schoolaccount aanmaken. Gebruik hiervoor de code C3LO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten