maandag 4 februari 2013

Ebooks maken met Youdipity

Op de NOT maakte ik kennis met Youdipity, een tool waarmee je ebooks met extra mogelijkheden kunt maken.

Er zijn twee versies: in de gratis versie kun je een les van meerdere pagina’s maken en daaraan afbeeldingen, video, audio en flash toevoegen. Hyperlinks kunnen aan tekst en objecten gekoppeld worden. Deze kunnen ook als popup worden ingesteld.
Je kunt in deze gratis versie ook You Tube-video's invoegen in een les. 

In de pro-versie kun je daarnaast ook allerlei content in de vorm van video, afbeeldingen en pdf’s importeren. Je kunt in deze versie ook allerlei vraagtypen en andere dipity’s invoegen en samenwerken aan ebooks. Ook de opslagruimte is aanzienlijk groter.

Je kunt bij het maken kiezen voor allerlei sjablonen die het ebook een eigen karakter geven. De editor is overzichtelijk weergegeven:


Er zijn veel mogelijkheden om vragen te stellen. Het is ook mogelijk op te geven wat het goede antwoord is. De resultaten kunnen zichtbaar worden gemaakt.

Bijzonder is dat in de publicatiemodus allerlei functies beschikbaar zoals een pen, een markeerstift, tekstfunctie, wisser en lijngereedschap. Ook kunnen aantekeningen bij het ebook gemaakt worden. Aantekeningen en markeringen kunnen opgeslagen worden.

Er is een uitgebreide handleiding in de vorm van een dipity beschikbaar waarin alle mogelijkheden duidelijk worden toegelicht.

Ik heb een tijdje met de tool zitten spelen en het maken van een Dipity gaat heel eenvoudig. Het werkt behoorlijk intuïtief en vooral de pro-versie biedt veel mogelijkheden om content toe te voegen en vragen te stellen.

Op de website kun je allerlei voorbeelden van dipity's bekijken die door  anderen zijn gemaakt.
Dipity’s zijn scormcompatible, zodat ze geïntegreerd kunnen worden in ELO’s zoals Its learning, Moodle, N@Tschool! en dergelijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten