maandag 15 april 2013

Alumnidag Netwijs Opleiding voor ICT-Coördinatoren


Op 10 april organiseerde Station to Station voor de vijfde keer een alumnidag voor ICT-Coördinatoren die de Netwijs Opleiding hebben afgerond. Voor de twaalf enthousiaste alumni was het erg leuk om hun oud-medestudenten weer eens terug te zien: sommigen zaten bij elkaar in de 2009 groepen (prehistorie voor een ICT-er). De alumnidagen staan vooral in het teken van kennisdeling, het uitwisselen van persoonlijke ervaringen en het delen van de laatste stand van zaken op het gebied van onderwijs en ICT. Vooraf hebben een inventarisatie gemaakt van onderwerpen , Er was grote overeenstemming over de onderwerpen: "Tablets" en "Office 365". 
Docenten van de Netwijs Opleiding Henk Heurter en Bram Aerns namen het tabletgedeelte voor hun rekening. Op iPads, Samsung (Android) en Dell (Windows 8) werden diverse apps en online applicaties uitgetest. Naast de nieuwe online versie van Ambrasoft werden ook de online software van Wereld in Getallen onder de loep genomen. Apps die voorbij kwamen waren onder andere Honderdveld, Tiktegel, Rekenkamer en Spelling in Beeld. Er werd afgesloten met een quiz in Socrative. We werkten in een circuitmodel, zodat de deelnemers elke ronde met een andere tablet konden werken. Na iedere ronde werden de diverse applicaties kritisch besproken. We concludeerden dat tablets niet zonder meer in te zetten zijn in het onderwijs, maar dat je goed moet nadenken over wat je ermee wilt doen.
 

Voor het Office 365 gedeelte hadden we via Twitter contact gekregen met Maurits Knoppert, ICT-Coördinator van de O. G. Heldringschool te Den Haag. Hij heeft als één van de eerste ICT-Coördinatoren in Nederland Office 365 geïmplementeerd in zijn school. Maurits legde op een eenvoudige en praktische manier uit welke voordelen Office 365 voor zijn school heeft. Altijd en overal bij je documenten kunnen, gemakkelijk documenten delen met collega's slimme sjablonen maken etc.


Veel scholen overwegen een overstap naar Office 365, dus de informatie werd als zeer waardevol beschouwd. Maurits gaf de collega ICT-ers het advies mee om op zoek te gaan naar zaken die collega's werk uit handen nemen, maar misschien was zijn belangrijkste tip wel om gewoon te beginnen!


De vijfde alumnidag was een groot succes. Een aantal van de alumni was 's ochtend op de IPON geweest, maar gaven aan dat zij het zeer waardevol vonden ook hier aanwezig te zijn geweest. Op naar de zesde!

Meer weten over Tablets? klik hier
Meer weten over Office 365? klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten