vrijdag 7 februari 2014

Top 3 highlights BETT 2014

Van 23 tot 25 januari waren we met het hele onderwijsteam van de Odin-groep in Londen voor de BETT. (British Educational Technology and Teaching fair).

Hieronder mijn highlights van de BETT:

Einstein

Einstein blijkt winnaar geworden te zijn van de BETT 2014 voor het beste digitale device. De stand viel me al op, omdat er naast eigen tablets ook kastjes uitgestald waren (labmates) die je kunt aansluiten op elke pc of andere tablet met bluetooth of via micro USB.

Met de gratis te downloaden software en Apps kun je dus je bestaande hardware omtoveren in meetappratuur voor bijvoorbeeld tempartuur, luchtdruk, hartslag, licht, etc.

Een apparaat wat ik zeker op school zou willen hebben voor begaafden of om op te nemen in het techniek onderwijs.

http://fourieredu.com/

Creaza
In de voorbereidingen wilde ik graag langs deze stand, omdat er in de omschrijving stond dat ze 21st century skills aanbieden in een leeromgeving.

Tijdens een korte presentatie zag ik dat het een soort ELO was waarin Glogsters (digitale posters), filmpjes, muziekjes, cartoons, etc. gemaakt en bewaard kunnen worden.

Dat is nu toch wel vaak de uitdaging als je leerlingen een digitale verwerking laat maken: waar sla je alles op? En hoe bewaar je het in een digitaal porfolio?

Natuurlijk bestaan de linkjes in een Glogster of Prezi ook nog wel, maar sommige online tools verdwijnen ook weer.

Het initiatief van een dergelijk portaal kan ik dan ook wel waarderen. Nog mooier zou een omgeving zijn waarin je alles zou kunnen ontsluiten van wat je online hebt gemaakt.

http://www.creazaeducation.com/

Ombea
Ombea is voting software, die je kunt gebruiken met Powerpoint, Keynote, Prezi, of wat dan ook. Je kan zowel met Smartphones, tablets als met stemkastjes stemmen.

Waar ze zich mee onderscheiden van andere producten is het feit dat je allerlei analyses kunt loslaten over het gebruik. Zo kun je monitoren welke leraren er veel gebruik maken van stemmen, welke soort vragen ze stellen, welk effect het heeft op resultaten etc.
Vergelijkbaar met Turning Technologies, waarbij in Ombea dus alles online wordt ontsloten en gemonitord.

http://www.ombea.co.uk

Schoolbezoek ACS Hillingdon
Verder hebben we natuurlijk nog veel meer bekeken, maar deze drie zijn me het meest bijgebleven. Het schoolbezoek aan ACS Hillingdon op donderdag was het meest indrukwekkend,  maar daarover zullen mijn collega’s een blog schrijven.

Hieronder alvast een voorproefje van wat we daar gezien hebben:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten