maandag 10 februari 2014

Uitleg Visieversneller

Kennisnet heeft, nu al weer een hele tijd geleden, de Visieversneller ontwikkeld. Het is een tool waarmee de school een visie kan ontwikkelen en doelen kan formuleren om aan te gaan werken.
Lang geleden was er de Workshopgenerator, die helemaal op papier en met flipovers gemaakt moest worden.
Toen de eerste versie van de Visieverneller werd gelanceerd, was het niet mogelijk om de visiestellingen en de doelenstellingen aan te passen. Dat kan inmiddels wel en daarmee werd het een bruikbaar instrument om in onze opleiding voor ICT-coördinatoren te gebruiken. We passen de visie- en de doelenstellingen namelijk graag aan omdat de originele stellingen a) te uitgebreid en b) soms niet concreet genoeg zijn geformuleerd.

Bij de Visieverneller wordt een set documentatie geleverd, maar een duidelijke uitleg van het verloop van de Visieversneller ontbrak nog. Daarom hebben we een korte screencast gemaakt:
Onze opleiding is puur gericht op beleidsmatige integratie van ict in het onderwijs. Tijdens de opleiding wordt gefocust op het ontwikkelen en vergroten van de onderwijsinhoudelijke competenties van de ICT-coördinator. De opleiding is erkend door de Stichting Post-Initieel onderwijs en de deelnemers krijgen na voltooiing dus een officieel certificaat. Een prima opstap naar een LB-functie dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten