maandag 28 maart 2011

Lessen met ICT: Kruiswoordpuzzel met Puzzlemaker

De trainers van Station to Station publiceren iedere twee weken een complete innovatieve les om leerkrachten te stimuleren met ICT aan de slag te gaan. De lessen staan altijd in het teken van een onderwijskundig doel waarbij een gratis toepassing op internet als hulpmiddel gebruikt wordt om een les leerzamer, boeiender en interactiever te maken.

Deze week de les: Kruiswoordpuzzel met Puzzlemaker

De leerlingen kijken tijdens deze les terug op hun eigen spelling- en taalwerk van afgelopen weken en zoeken woorden op die zij lastig vinden in hun schriften of krijgen een uitdraai uit het softwarepakket met hun lastige woorden.
Van deze woorden zoeken ze vervolgens de betekenis op en bedenken hier een omschrijving, tegenstelling of vraag bij. Vervolgens werken ze dit uit in een Word bestand, zodat het gemakkelijk te kopiëren en te plakken is op de website van Puzzlemaker.
Elke leerling maakt zijn eigen puzzel. Deze puzzels kunnen vervolgens worden afgedrukt tot een boekje, zodat de puzzels door alle leerlingen gemaakt kunnen worden.

Je kunt het lesmateriaal downloaden op de website van Netwijs.

We zouden het erg op prijs stellen als leerkrachten hun ervaringen met ons delen. Dat kan door een bericht achter te laten op ons Blog, te Twitteren naar @netwijs of te reageren via email naar info@netwijs.info

Heeft u ook een innovatieve les gemaakt of heeft u een innovatieve ICT toepassing die u geschikt vindt. Mail ons uw les of lesidee: info@netwijs.info

1 opmerking:

  1. Can I just say, this blog is what got me through the day today. Every time I read it, I just get more and more excited about whats next. Very refreshing blog and very refreshing ideas. Im glad that I came across this when I did. I love what youve got to say and the way you say it.

    BeantwoordenVerwijderen