dinsdag 1 maart 2011

Overzicht annotatiesoftware

In een eerder artikel publiceerden we al een overzicht van software die je kunt gebruiken bij het digibord. Dat overzicht  was dringend aan een update toe en daarom hebben we een nieuw document gemaakt dat je hier kunt downloaden.
We gebruiken de benaming annotatiesoftware, omdat het software is waarmee je aantekeningen kunt maken op het digibord of het touchscreen. Afhankelijk van de software beschikken deze programma's over een aantal mogelijkheden, die in het lijstje overzichtelijk zijn weergegeven.

We hebben drie overzichten gemaakt: Betaalde programma's, gratis programma's en gratis online applicaties.
Het is inmiddels een omvangrijke lijst. We hebben vanuit onze eigen ervaring inmiddels wel door dat er grote verschillen zijn, niet alleen in mogelijkheden, maar ook in bedieningsgemak. Zo kun je met sommige programma's een afbeelding niet proportioneel vergroten of verkleinen. Of wordt een wat langere tekst op een vreemde manier uitgelijnd.Dat geldt met name (maar niet alleen!) voor de gratis programma's. We hebben ons echter niet gewaagd aan een kwaliteitsoordeel, omdat dat ook veel subjectieve kanten heeft.
De online applicaties lopen nog erg achter als het gaat om de mogelijkheden. Het is wel leuk dat je daar soms online mee kunt samenwerken, zoals je in dit artikel kunt lezen.

1 opmerking:

  1. Online applicaties lopen niet achter, maar bieden andere mogelijkheden.

    BeantwoordenVerwijderen