vrijdag 15 april 2011

Lessen met ICT: Een tijdlijn maken met TimeRime

De trainers van Station to Station publiceren iedere twee weken een complete innovatieve les om leerkrachten te stimuleren met ICT aan de slag te gaan. De lessen staan altijd in het teken van een onderwijskundig doel waarbij een gratis toepassing op internet als hulpmiddel gebruikt wordt om een les leerzamer, boeiender en interactiever te maken.

Deze week de les Een tijdlijn maken met TimeRime
In deze lesbrief wordt beschreven hoe je met de toepassing TimeRime een tijdlijn kunt maken van een gebeurtenis uit de geschiedenis. Natuurlijk kan het onderwerp ook aangepast worden, bijvoorbeeld met een tijdlijn van je eigen geschiedenis.

Je kunt het lesmateriaal downloaden op de website van Netwijs.


We stellen het erg op prijs als leerkrachten hun ervaringen met ons delen. Dat kan door een bericht achter te laten op ons Blog, te Twitteren naar @netwijs of te reageren via email naar info@netwijs.info
Heeft u ook een innovatieve les gemaakt of heeft u een innovatieve ICT toepassing die u geschikt vindt. Mail ons uw les of lesidee: info@netwijs.info

P.S. Wist u dat scholen die het C3LO netwerk hebben iedere twee weken een nieuwe les op het netwerk krijgen die  door de leerlingen zelfstandig verwerkt kan worden? Deze wordt door onze onderwijsredactie ontwikkeld. Een voorbeeld vindt u hier.


1 opmerking:

  1. IT beveiligingsonderzoeker7 oktober 2012 om 23:02

    Goed dat leerlingen en leerkrachten gestimuleerd worden om met ICT aan de slag te gaan.

    Maar belicht ook a.u.b. de andere kant van het toepassen van internet als hulpmiddel.
    Zo zie ik steeds vaker studenten (al dan niet aangemoedigd door leerkrachten) hun hele leven (inclusief diploma’s) publiek online zetten op websites zoals TimeRime. Daarmee creëer je onbedoeld een schatkist voor internetcriminelen (o.a. identiteitsfraude).

    BeantwoordenVerwijderen