maandag 19 september 2011

Lessen met ICT: Interview met Koowy

Omschrijving:
De trainers van Station to Station publiceren iedere twee weken een complete innovatieve les om leerkrachten te stimuleren met ICT aan de slag te gaan. De lessen staan altijd in het teken van een onderwijskundig doel waarbij een gratis toepassing op internet als hulpmiddel gebruikt wordt om een les leerzamer, boeiender en interactiever te maken.

Deze week de les Interview met Koowy

Een interview houden komt in alle taalmethoden voor en ook maakt het deel uit van het curriculum op veel VO scholen. Veelal wordt deze activiteit gecombineerd met een excursie, om een interview ook daadwerkelijk te laten plaatsvinden. Het uitvoeren van interviews is vaak een uitdaging vanwege organisatorische en geografische omstandigheden.
We zouden best vaker echte gastsprekers in de les willen hebben en door gebruik te maken van internet is dit mogelijk. Het interview met Koowy kan met wat kleine aanpassingen in het gehele onderwijs worden ingezet. (er is namelijk geen aparte software voor nodig)

Je kunt het lesmateriaal downloaden op de website van Station to Station.

We stellen het erg op prijs als leerkrachten hun ervaringen met ons delen. Dat kan door een bericht achter te laten op ons Blog, te Twitteren naar @netwijs of te reageren via email info@stationtostation.nl
Heeft u ook een innovatieve les gemaakt of heeft u een innovatieve ICT toepassing die u geschikt vindt. Mail ons uw les of lesidee.

P.S. Wist u dat scholen die het C3LO netwerk hebben iedere twee weken een nieuwe les op het netwerk krijgen die door de leerlingen zelfstandig verwerkt kan worden? Deze wordt door onze onderwijsredactie ontwikkeld. Een voorbeeld vindt u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten