maandag 2 april 2012

Van Prezi naar Sparkol

Prezi begint al behoorlijk bekend te worden in presentatieland. De frisse uitstraling en de vele mogelijkheden om een aansprekende presentatie te maken hebben al velen over de streep getrokken. Weg met Powerpoint, leve Prezi!
Inmiddels is er al een educatieve ingang (Prezi U). Hier kunnen onderwijsmensen discussiëren over de mogelijkheden van Prezi in het onderwijs, hun onderwijs-prezi's plaatsen en delen, en feedback vragen. We zien dat Prezi U vooral gebruikt wordt in het hoger onderwijs.
Prezi's kunnen nog mooier gemaakt worden met Prezzip. Prezzip is een  verzameling templates (sjablonen) die gebruikt kunnen worden in Prezi's. Hiermee kun je je Prezi een mooie uitstraling geven. Er zijn templates die je gratis kunt downloaden, voor andere moet betaald worden.

Maar nu is er Sparkol! Het kon na het succes niet uitblijven: er is een concurrent gekomen. Sparkol lijkt op Prezi, maar heeft toch ook weer andere mogelijkheden.
Een mooie introductie is het filmpje dat ik op de site vond:
Sparkol heeft een  gratis en een betaalde versie. In de betaalde versie kunt je je presentaties ook embedden; dat lukt in de gratis versie niet. De betaalde versie beschikt over veel meer templates en je beschikt bijvoorbeeld over een ongelimiteerde opslagruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten