woensdag 23 januari 2013

Eduapp nu echt online

Er zijn de afgelopen dagen al heel wat blogjes over geschreven en op de NOT stond gisteren al een cameraploeg van het Jeugdjournaal opnamen te maken: Eduapp is nu echt online.


En ik moet zeggen: hij overtreft al mijn verwachtingen. Er is een groot aantal apps, zowel voor iOS (iPad) als voor Android beschikbaar, met een korte beschrijving en een link naar de Appstore en/of Google Play. Erg handig als je de website op je tablet hebt geopend!

Voordat je de website kunt gebruiken, moet je een account aanmaken. 
Bij het zoeken naar apps kun je allerlei filters instellen: besturingssysteem, doelgroep, prijs, vakgebied enzovoorts.

Je kunt bij een app ook een lesidee maken. Het viel me op dat er al zoveel lesideeën zijn gemaakt. Dat is wel een heel krachtig aspect van Eduapp: leraren vinden het soms moeilijk om ideeën te bedenken bij een app. Het gebruik van apps veronderstelt toch een andere manier van lesgeven, een beetje buiten de gebaande wegen van de methode om. Het aandragen van ideeën is ook een van de belangrijkste doeleinden van de bedenkers.

Het is ook mogleijk zelf lijsten aan te maken van apps rond elk onderwerp waarvan je een lijst wilt maken. Ik heb zo'n idee dat dit een veelgebruikt onderdeel van de website gaat worden.

Eduapps biedt ook allerlei social media-trekjes die veel mensen zullen aanspreken: zo kun je anderen volgen, apps liken en reageren op apps.

Het is niet mogelijk om zelf apps toe te voegen. Veel gebruikers geven aan dit wel te willen, maar de makers vinden het belangrijk dat de database zuiver blijft, en daar valt veel voor te zeggen. Het is wel mogelijk om via mail apps aan te dragen.

Het is mogelijk om een betaald PRO-account aan te schaffen. Hier staat wat dat account voor voordelen heeft.

Rest me nog de vraag wanneer de eduapp-app uitkomt!

Hieronder een filmpje waarin Marieke van Osch, een van de initiatiefnemers, vertelt over Eduapp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten