vrijdag 29 juli 2011

Boek @DeStudentcoach bereidt studenten voor op hun toekomst

Social Media zijn hot. Al het wel en wee wordt gedeeld met soms honderden vrienden. Interessante daarbij: Hoe gebruik je Social Media in jouw voordeel? En ben je je ervan bewust dat het ook in je nadeel kan werken?

Het boek @DeStudentcoach gaat in op dergelijke vragen. Een aantal veel gebruikte platforms passeren de revue om wie het nog niet kent wegwijs te maken of te helpen de puntjes op de i te zetten. Door het boek heen vinden we verschillende handige tips en nadenkertjes. Op een heel praktische manier, ondersteund met voorbeelden, laten Inge van Erkel en Simone Levie zien hoe je als student Social Media in kunt zetten tijdens je studie met als focus je toekomstige baan.

Sterk is, dat het boek de lezer bewust maakt van het feit, dat alles wat je nu met andere deelt over enkele jaren, als je gaat solliciteren, in je voordeel, maar ook in je nadeel kunnen werken. Kijkend naar wat je allemaal in het openbaar voorbij ziet komen aan opmerkingen, foto’s en filmpjes is dat geen overbodige zaak. Welk beeld krijgt je toekomstige werkgever van jou als hij gaat rond surfen op het internet?

Een prima boek voor (beginnende) studenten. Wie zich verdiept in alle aangereikte handvatten en daarmee zijn Social Media-zaken op orde brengt, zal er zowel tijdens als na zijn studie zeker profijt van hebben.

MBO’s, Hogescholen en universiteiten zouden veel meer aandacht aan het onderwerp mediawijsheid moeten besteden. Niet alleen met een waarschuwend vingertje, maar door te laten zien hoe Social Media ingezet kunnen worden als een krachtig leerinstrument. Dit boek is in die zin ook voor opleiders een uitstekend geschikt middel om inspiratie op te doen.

Of het boek ook die studenten gaat bereiken, die het het hardst nodig hebben? Een schone taak voor wie werkt in het onderwijs. Laten we tenminste het goede voorbeeld geven!

Naar aanleiding van: @DeStudentcoach - Erkel, I. van en Levie.S (2011) - Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, Houten – Antwerpen
Bij het boek is ook een website gemaakt en een Twitter-account.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten