dinsdag 27 maart 2012

Wizteach annotatiesoftware

Op donderdag 15 maart 2012 ben ik bij Smit Visual in Geldrop geweest voor een hands on sessie van de annotatiesoftware Wizteach. Dit pakket wordt standaard met de vijfde generatie Focus Touch schermen geleverd. De productmanager Dermot Sweeney was speciaal uit Schotland overgevlogen om deze sessie te verzorgen.

Vanuit de afdeling onderwijs hebben we al heel wat annotatiepakketten onder de loep genomen, waarin gratis annotatiesoftware, online annotatiepakketten en uiteraard de betaalde pakketten zijn opgenomen. Ook Wizteach is toegevoegd aan dit overzicht. Klik hier om het vernieuwde overzicht te downloaden.

Allereerst een aantal feiten over Wizteach:

  • Het pakket werkt 'over andere applicaties heen' dus ook over een Powerpoint presentatie
  • Er zijn meer dan 70 onderwijskundige tools voor o.a. rekenen en aardrijkskunde die je direct kunt gebruiken en die interactief met elkaar samenwerken 
  • De handschriftherkenning werkt zeer goed en kan ook direct in Powerpoint, Word of Excel worden ingevoegd.
  • Het pakket is beschikbaar in 38 talen
  • De Wizteach software is er voor Windows, Apple en Linux
  • Bij elke standaard licentie is ook een thuis versie beschikbaar (te activeren vanuit de software)
  • Een goed gevulde gallerij met meer dan 3200 afbeeldingen en animaties
Het annotatiepakket is voorzien van standaard tools zoals pen, markeerstift, spotlight en rolgordijn. Ook beeldopname is geïntegreerd in de software, zodat alles wat je op het scherm doet opgenomen kan worden. Bijzonder zijn ook wel de mooie animaties in de afbeeldingen bibliotheek.

De tools voor rekenen en wiskunde zijn zeer uitgebreid. Met name de breukentool vind ik een toegevoegde waarde. In een handomdraai kun je een breuk omzetten naar een taartdiagram of staafdiagram. Ook voert de software de berekeningen en het vereenvoudigen van breuken automatisch uit. De antwoorden worden verborgen achter vraagtekens en het antwoord kan tevoorschijn gehaald worden door hierop te klikken.

Daarnaast zijn er diverse kant en klare rekenspellen waarmee het automatiseren geoefend kan worden zoals een 24 game. 

Kortom een volwaardig annotatiepakket.

Gebruikt u al Wizteach of wilt u het gaan gebruiken? Wij komen graag een workshop bij u op locatie verzorgen. Op onze website vindt u uitgebreide informatie over onze mogelijkheden. U kunt ook een gratis Quickscan aanvragen om te bepalen in hoeverre u de miogelijkheden al benut.
Of neem vrijblijvend contact op voor vragen, advies, ondersteuning, aanschaf of een inspirerende workshop om alvast op verkenning te gaan: Bel 0348 - 44 69 63 of maakt gebruik van het contactformulier. Een van onze onderwijsadviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten