donderdag 11 november 2010

Sinterklaas op het digibord of touchscreen

Afgelopen week gaf ik een Netwijs Digibord / Touchscreen training "Hoe nu verder met het Starboard" op een school in Almkerk.

Tijdens de voorbereidingen voor deze bijeenkomst kwam ik twee erg leuke en leerzame spelletjes tegen op onze server (Gemaakt door Antoinette Berns), die ik graag met jullie wil delen. De deelnemers bestempelden het als 'erg praktisch' en je kunt de kinderen er direct mee aan de slag laten gaan zo rond de Sinterklaas periode. (De spelletjes kunnen ook gewoon op de pc gespeeld worden uiteraard.) De Sudoku met Sintplaatjes is echt super leuk en leerzaam.

Klik hier om te downloaden (het zijn twee .exe bestanden ingepakt in een .zip bestand)

De rest van de bijeenkomst stond in het teken van het IGDI model (Interactief, Gedifferentieerd, Directe, Instructie model)en het Rekenonderwijs op verzoek van de school. Tijdens deze bijeenkomst hebben we concrete instructies gemaakt voor de rekenles van morgen waarbij een interactief element moet zitten en een stuk differentiatie.

In maart 2011 zal de vervolg bijeenkomst zijn, waarbij we deze bijeenkomst evalueren en insteken op een nieuw onderwerp naar keuze.

Veel plezier met de Sint spelletjes!

(Meer informatie over Antoinette Berns)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten