dinsdag 30 november 2010

Diploma uitreikingen Netwijs Opleiding

Op woensdag 10 november mochten wederom een groot aantal afgestudeerde ICT coördinatoren het Post HBO diploma in ontvangst nemen. Hieronder een impressie van de verschillende uitreikingen.

Verslag Diploma uitreiking S09 Groningen
De eindpresentaties werden op diverse manieren vormgegeven, variërend van PowerPoint presentaties tot zelfgemaakte filmopnamen tot een quiz met behulp van stemkastjes (Activ Expression).
Bij de presentaties kwam goed tot uiting wat deelnemers hadden geleerd. Ook werd er een beeld geschetst van hoe de school er over 5 jaar voor zou staan . Dat is bij ICT altijd lastig – de ontwikkelingen gaan snel.
Het was een feestelijke bijeenkomst waaraan de aanwezigheid van een bovenschools ICT-coördinator, een bovenschools directeur en een echtgenoot van een van de deelneemsters zeker aan bijdroegen.Verslag diploma uitreiking S09 Woerden
Qua programma een zelfde bijeenkomst als de andere, qua inhoud uiteraard niet. De gebruikte presentatiemiddelen waren zeer divers. Er werd niet alleen gebruik gemaakt van Prezi, Powerpoint, Mindmeister. Er waren ook filmpjes, gemaakt met behulp van Scratch, Windows Moviemaker, Photoshop en Audacity.
Tussendoor werd door een van de deelnemers de iPad gepresenteerd als innovatief leermiddel.
Belangrijk is om afwisseling in leermiddelen te hebben in het onderwijs, daarom werd er ook gebruik gemaakt van concreet materiaal. Een van de deelnemers had een pan met soep meegenomen als metafoor voor verandermanagement in de school (altijd in de soep blijven roeren)
Al met al een interessante, gezellige en afwisselende middag. Hieronder een impressie.Verslag S09 Gouda
Van de diploma uitreiking in Gouda hebben we de presentatie van een van de deelnemers ontvangen. Hij heeft zijn presentatie via Youtube gepubliceerd waarin hij beschrijft hoe ze op school met Goolgle Apps werken. Zie hieronder het resultaat.Verslag diploma uitreiking Purmerend groep:Eindpresentatie netwijsopleiding from Robert Devilee en Coen Schans on Vimeo.

1 opmerking:

  1. Complimenten voor al jullie Eindpresentaties! Het filmpje van Robert Devilee en Coen Schans komt zo veel beter tot zijn recht! (beter dan in de het gefilmde stuk ... )

    BeantwoordenVerwijderen