maandag 14 februari 2011

Rekenen op het digibord

De makers van Rekenweb hebben ook een weblog. Hier plaatsen ze elke week een berichtje met een online rekenspel dat door kinderen gemaakt kan worden. Er zitten heel leuke spelletjes bij. Deze week het spel Zlizer, dat de kinderen prima op het digibord kunnen spelen.


Ook op de website zelf zijn natuurlijk heel veel spellen te vinden zoals 24game waarmee de behendigheid in het hoofdrekenen enorm wordt bevorderd.  Je kunt hier ook allerlei competitie-elementen aan toevoegen.
Er staan ook allerlei varianten van plofsommen op de site.

Hoewel Rekenweb al jaren bestaat, zijn veel leerkrachten nog niet bekend met het leerkrachtdeel van de site, waar bijvoorbeeld een rekenmatrix staat, die aangeeft bij welke rekenmethoden de spellen aansluiten. Klik op je groep en op de methode die je gebruikt, en alle beschikbare spellen worden getoond.


En als je je rekenles wilt verrijken met extra werkbladen, bijvoorbeeld voor de leerlingen die meer aan kunnen, beschikt Rekenweb over een groot aantal werkbladen die je prima kunt gebruiken!


Deze werkbladen vind je ook in de Rekenmatrix. De rekenbladen zijn net als de spellen verdeeld in vier domeinen: Rekenen/schatten, Getalbegrip, Meten/maten en Meetkunde.
Je kunt hier ook selecteren op je groep. 

1 opmerking:

  1. These topics and article are so information based.This is so interesting blog. You are best listing knowledge provide at this site. I am very excited read this nice article. Behendigheid spelletjes en vele andere spelletjes speel je op FlashPlay.nl

    BeantwoordenVerwijderen