maandag 27 augustus 2012

Tablets en touchscreens met elkaar laten communiceren

De WePresent is een kastje waarmee je een draadloze verbinding kunt maken tussen devices (laptop, tablet, smartphone) en een touchscreen.
Je sluit de WePresent aan op de HDMI- en de USB-ingang van het touchscreen.
Via de laptop of tablet maakt je een wifi-connectie met de WePresent.

Wat kun je ermee?
Als je de laptop gebruikt, kun je precies hetzelfde doen als je normaal gesproken doet met de direct aangesloten pc. Het beeld van de laptop verschijnt op het touchscreen. Ook het geluid wordt meegestuurd.
Er wordt software bij geleverd waarmee je allerlei instellingen kunt maken. Je kunt tot 64 devices verbinding laten maken, en vanaf de laptop ook bepalen welke devices op het bord getoond worden. De touch-funtie op het bord werkt alleen met de nieuwste zgn. HID-touchscreens. 


Als je een smartphone of tablet (zowel Android als iPad) gebruikt, kun gebruik maken van verschillende apps:
 • Met de app wifi-doc (iOS; Android) kun je een presentatie, pdf of Word-document op het touchscreen laten zien en er doorheen bladeren. Dit bestand haal je op uit een van de mappen van je tablet.
 • Met de app Mirrorop receiver (iOS; Android) kun je het beeld van het touchscreen op het scherm van je device laten zien. Je kunt op deze manier het touchscreen ook bedienen. (Dat gaat op een smartphone in verband met het formaat wat lastig ;-) Dit kan alleen als er ook een draadloos verbonden laptop op de WePresent is aangesloten.
 • Met de app Mirrorop sender (iOS; Android) kun je het beeld van de device tonen op het touchscreen.
  LET OP: Dit kan alleen als je de Android device “root” (vergelijkbaar met jailbraken op de iPad of iPhone. Als je dit uitvoert kan de device kapot gaan en dan heb je geen garantie meer.
 • Met de app Mobishow (iOS; Android) kun je afbeeldingen van de device op het touchscreen tonen.

Extra mogelijkheden 
 • Je kunt vanaf de laptop presentaties sturen naar de devices
 • Via de laptop kun je aangeven welke devices toegang krijgen tot het touchscreen.
 • Je kunt niet het beeld van andere devices weer uitzenden naar de devices, om bijvoorbeeld het beeld van het touchscreen te tonen op het bureaublad van een willekeurige aangesloten laptop.
 • Je kunt de beeldresolutie instellen, netwerkinstellinen maken en dergelijke.
 • De software kun je op de laptop installeren, maar je kunt ook een dongle gebruiken waar de software op staat, zodat je niet hoeft te installeren.
 • Het is ook mogelijk om de WePresent via VGA aan te sluiten op een daarvoor geschikte beamer.
 • Op de WePresent zitten ook usb-aansluitingen, zodat je bijvoorbeeld een draadloze muis en toetsenbord kunt aansluiten.
 • Ook kun je er een utp-kabel op aansluiten zodat je internettoegang hebt.

Op deze pagina vind je de productinformatie.
Hier een video van Vincent Evers over WePresent:


 

Wilt u meer weten over het gebruik van tablets in het onderwijs? Op onze website vindt u uitgebreide informatie. Of neem vrijblijvend contact op voor vragen, advies, ondersteuning, aanschaf of een inspirerende workshop om alvast op verkenning te gaan: Bel 0348 - 44 69 63 of maakt gebruik van het contactformulier. Een van onze onderwijsadviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

2 opmerkingen:

 1. Dit is erg handig om tijdens een presentatie te gebruiken. Ik merk dat het mijn presentaties verbeterd. Top product!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg handig lijkt me om ermee te werken. Scheelt een hoop.

  BeantwoordenVerwijderen