dinsdag 30 oktober 2012

Vijf redenen waarom Office 365 interessant is voor het onderwijsIn deze blog vijf redenen waarom Office 365 interessant is voor leerkrachten en leerlingen. Office 365 is een cloudoplossing waarmee je online toegang krijgt tot e-mail, gedeelde agenda's, online documenten, chatten, video conferencing (webvergaderen), een openbare website voor school en interne team sites. Deze functionaliteiten zijn met Office 365 altijd en overal op ieder apparaat te gebruiken. Office 365 werkt naadloos samen met Office 2010. Office 365 is géén vervanging van Microsoft Office 2010.

Hieronder de vijf redenen waarom Office 365 voor u interessant is:

Reden 1
Office 365 biedt u een gratis, professionele e-mailoplossing voor het hele team en de leerlingen. Met de volwaardige Exchange Online-oplossing krijgt u een stabiele online mailvoorziening en agendafunctie met ruim voldoende opslagcapaciteit.

Reden 2 
U krijgt gratis een openbare website met hosting. Een actuele website is tegenwoordig onmisbaar om goed te kunnen communiceren met ouders en leerlingen. Vindt u een Content Management Systeem lastig om te installeren? Of kost dit teveel  tijd en geld om dit te laten doen? Dan is Office 365 een mooi alternatief voor u. Het is gemakkelijk in gebruik en eenvoudig om uw website te onderhouden, te beheren, gekoppeld aan uw eigen domeinnaam.

Reden 3 
Met Office 365 werkt u in de cloud. Vanuit de webbrowser krijgen  leerkrachten en leerlingen de beschikking over de Office Web Apps Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Zo is thuiswerken voor leerkrachten en leerlingen erg gemakkelijk, omdat u hier alleen een webbrowser voor nodig heeft en geen software voor hoeft te installeren.

Reden 4 
Samenwerken in de cloud. In Office 365 kunt u zelf werken met de web apps, maar u kunt ook met collega’s samenwerken. Dit kan met de teamsites in Office 365. Al uw documenten zijn uiteraard ook te delen met anderen. Het is mogelijk om subsites aan te maken waarin collega’s en leerlingen online kunnen samenwerken. Met de  Sharepoint Online-functionaliteit worden documenten beheerd en gedeeld.

Reden 5 
Altijd en overal communiceren met Lync Online in Office 365. Lync Online is te vergelijken met Microsoft Live Messenger, alleen dan veel uitgebreider en krachtiger. Het biedt u de volgende functionaliteiten:

 • In groepen met video- en/of audio-ondersteuning met elkaar chatten. Tijdens vergaderingen kunnen ook part-timers meedoen via een videoverbinding.
 • Automatische archivering van alle berichten in uw mailbox van Exchange. Zodat u alle communicatie altijd en gemakkelijk kunt terugvinden.
 • Bestanden en schermen met elkaar delen.
 • Online vragen (polls) uitzetten, waarbij men direct kan stemmen.
 • Online whiteboard zodat u snel afbeeldingen, aantekeningen en teksten met elkaar kunt delen.
 • Beschikbaarheid op smartphones en tablets. Waardoor u ook thuis kunt inloggen en elkaar snel en gemakkelijk op de hoogte brengen van nieuws e.d. . Alle berichten worden automatisch gearchiveerd, zodat u alle communicatie kunt terugvinden. 
 • Leerlingen van andere scholen kunnen met elkaar communiceren. Zo zijn er bijvoorbeeld al digitale plusklassen gestart, waarin leerlingen van verschillende scholen met elkaar samenwerken zonder dat ze daar voor op reis hoeven. 

Kortom alleen Microsoft Lync biedt het onderwijs al heel veel functionaliteiten.

Office 365 is dus heel wat meer dan een extra online mailbox, wij adviseren u graag over welke stappen u moet doorlopen om uw school of cluster gebruik te laten maken van Office 365.

Op onze website kunt u het contactformulier invullen, waarna u het stappen plan ontvangt.

2 opmerkingen:

 1. Is dit ook bruikbaar voor scholen in Vlaanderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Geert Kraeye, dit geldt inderdaad ook voor scholen in Vlaanderen. Voor alle scholen in de Benelux. http://www.microsoft.com/belux/nl/education/page/lager/School.aspx

  BeantwoordenVerwijderen