donderdag 28 juni 2012

Inspiratieboek Sociale Media op de basisschool

“Een moeder nam contact met me op voor tips. Ze had gehoord wat we deden met iPods in groep 4 en was daar enthousiast over. Ze vertelde dat haar zoon autisme had. Hij was gefascineerd door computers e.d. Ze zocht naar mogelijkheden om daar gebruik van te maken. Ik ben vanuit de interesses van haar zoon, o.a. muziek, gaan zoeken naar leuke apps die ze voor hem zou kunnen gebruiken. Zo vond ik bijvoorbeeld een app om zelf muziek mee te maken.  Later hoorde ik van zijn moeder dat haar zoon er enorm veel plezier in had. Het stimuleerde hem enorm en hij begon zelfs voorzichtig te praten! Iets wat hij nog niet eerder gedaan had! Dát is precies waar je het allemaal voordoet!”

Een stukje uit het enthousiaste verhaal van Gerko Warner, adjunct-directeur en leerkracht op PCBS De Es in Hellendoorn, tijdens de presentatie van het nieuwe boek van Mijn Kind Online: Sociale Media op de basisschool – de leerkracht maakt het verschil. In het boek staan verhalen van leerkrachten die op de één of andere manier gebruik maken van Sociale Media in hun lessen, voor communicatie met ouders of voor kennisdeling. Heel praktisch vertellen ze hoe ze het aanpakken en vooral ook wat het oplevert. In totaal 21 enthousiaste en laagdrempelige voorbeelden om andere ook leerkrachten enthousiast te maken en op weg te helpen.

Daarnaast bevat het prachtig vormgegeven boek een stappenplan om scholen op weg te helpen om zelf ook aan de slag te gaan met Sociale Media in het onderwijs. Ook bevat het boek een poster met een aantal leuke tools om uit te proberen. Met recht staat er ‘Inspiratieboek’ op de voorkant van het boek! Een boek dat thuis hoort in elke personeelskamer!

Het boek is te bestellen via de website van Mijn Kind Online. Dank zij de steun van KPN Onderwijs is het boek ook gratis te downloaden. Een aanrader voor iedere leerkracht die aan de slag wil met de vele mogelijkheden van Sociale Media en een uitdagende leeromgeving wil creëren.

Heb je zelf ook ervaring met het gebruik van Social Media in de klas? Misschien naar aanleiding van het boek? Deel je ervaringen met andere leerkrachten door je verhaal als reactie op deze blog te plaatsen!

Heb je interesse in een insiprerende workshop waarin je met collega's concreet aan de slag gaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten