dinsdag 5 juni 2012

Samenwerking Reggefiber, Residential Glas, KPN Onderwijs en Station to Station in vraagbundelingsgebied Bilthoven


Reggefiber, Residential Glas, KPN Onderwijs en Station to Station hebben samen gewerkt aan een interactief programma voor het onderwijs in Bilthoven. Station to Station was aanwezig tijdens het Glasevent op 12 mei, Reggefiber en Station to Station hebben lessen over glasvezel verzorgd voor groep 6,7  en 8 van de Julianaschool. De resultaten hiervan zijn weer gebruikt tijdens de informatieavond voor ouders en leerlingen op de Julianaschool op 24 mei.

Glasevent 12 mei
Op 12 mei werd het Glasvezel Experience Event gehouden in het winkelcentrum De Kwinkelier in Bilthoven. Op deze koude zaterdag heeft Station to Station een tent ingericht als de klas van de toekomst. Compleet met interactief scherm en verschillende tablets. In de overige tenten stonden de verschillende providers van glasvezel.  Een aantal geïnteresseerde ouders en kinderen hebben de tent bezocht. Helaas viel het bezoek van leerkrachten van de omringende scholen tegen.

Eindelijk glasvezel lessen
Op 15 en 16 mei heeft Bart van der Pol van Reggefiber groep 6, 7 en 8 van de Julianaschool in Bilthoven alles geleerd over glasvezel. De inhoud van de lessen bestond uit het bekijken van de Klokhuisuitzending over glasvezel, een knip werkblad, digitale microscoop opdrachten, het maken van een Pecha Kucha en een woordpuzzel. De voorbereiding van  de lesinhoud en de lesbrieven voor de leerkrachten zijn gemaakt door Anthony van der Zande van Station to Station. De leerlingen waren erg enthousiast en de les paste goed in het lesprogramma Techniek.

Informatieavond voor ouders en leerlingen
Op 24 mei is de informatieavond Onderwijs en nieuwe media gehouden. Hiervoor zijn alle ouders en de leerlingen van groep 6, 7 en 8 uitgenodigd. Na een korte inleiding over KPN in Onderwijs is een interactieve presentatie gehouden over de belangrijkste trends. Ouders en leerlingen zijn uitgenodigd om hun mening te geven over bijvoorbeeld online huiswerk doen thuis, openbare profielen op hyves of facebook, twitteren met de leerkracht. Na een korte uitleg over het aanleggen van glasvezel in Bilthoven, zijn de ouders zelf aan de slag gegaan om een Pecha Kucha te maken over social media. De aanwezige leerlingen hebben de ouders hierbij wegwijs gemaakt op de computers die overal op de school aanwezig zijn.
De informatieavond is gewaardeerd met een 8! Ook de schoolleiding en de sprekers zijn enthousiast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten