zaterdag 19 december 2009

Online cursus ict-vaardigheden

Serge de Beer maakt gratis cursussen voor leraren die over meer vaardigheden willen beschikken om ict een plaats in hun onderwijs te geven. Elke maand komt een nieuwe cursus beschikbaar.
Inmiddels heeft hij de volgende delen gepubliceerd:
- Zoeken en vinden op internet
- Foto’s gebruiken en bewaren
- Sociale netwerken
- Online (samen)werken


Je kunt je op de website Learning Tour ook abonneren op de cursussen. Je krijgt dan elke maand een mededeling in je mail dat een nieuwe aflevering beschikbaar is.

Nieuw: Online versie
Via de weblog van Andre Manssen las ik vandaag dat Paragin, ontwikkelaar van educatieve content, de cursussen van Serge online heeft gezet.


Je kunt als deelnemer zelf bepalen welke onderdelen je wilt maken en de applicatie zet deze onderdelen klaar en houdt bij wat je hebt afgerond. Hierbij wordt ook in beeld gebracht over welke ict-competenties je beschikt.
De online cursus is gratis. Serge biedt ook coaching aan om deelnemers tijdens de cursus te begeleiden. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd.

Ik denk dat dit voor individuele leerkrachten goede mogelijkheden biedt, maar het geeft ict-coördinatoren ook goede mogelijkheden om de competenties van leerkrachten te vergroten en zo de integratie van ict in hun onderwijs te bevorderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten