maandag 21 december 2009

Powerpoint converteren naar Flash

Wanneer je een powerpointpresentatie online wilt zetten, kun je dat op allerlei manieren doen. In een eerder blog heb ik daar iets over geschreven.

Het kan ook heel handig zijn om een powerpointpresentatie over te zetten naar flash.
De presentatie wordt in ieder geval een stuk kleiner en ook het openen vanaf internet gaat veel eenvoudiger, omdat het wordt geopend in de browser, en het geluid wordt ook in het flash-bestand opgenomen.

Er zijn diverse programma's waarmee een powerpoint-bestand kan worden geconverteerd naar een flash-bestand (swf). Het mag natuurlijk niets kosten en daarom zocht ik naar een gratis variant. Die vond ik op iSpringfree.

Het programma wordt toegevoegd aan Powerpoint. Het werkt in ieder geval met Powerpoint 2003 en 2007:De werkwijze is eigenlijk heel eenvoudig:

- Open de presentatie waarvan je een flash-bestand wilt maken.
- Klik op de knop [Publish]
In dit venster kun je allerlei instellingen maken.
Ik had graag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de presentatie volledig automatisch af te spelen, maar ik kwam tot de ontdekking dat de volgende dia werd vertoond voordat de tekst helemaal was uitgesproken.
Daarom heb ik gekozen voor de volgende instellingen:


Het resultaat is heel behoorlijk. Beeld en geluid komen goed over. Animaties worden soms een beetje schokkerig weergegeven.

Zoals je in de werkbalk hebt gezien, is er ook een mogelijkheid om flashobjecten en Youtube-filmpjes in de Powerpoint-presentatie op te nemen.

1 opmerking:

 1. Well, ispring is free.

  But I think Wondershare PPT2Flash Standard also perfect. It is a PowerPoint to Flash converter, it is ideal for web sharing, business presentation and creating Flash banner. The

  special player templates makes my PowerPoint presentation diversification. When I want to

  make business presentations, I often choose the thumbnail player template to enhance my

  presentation. It is a good way to Wow up vistors to your website.

  BeantwoordenVerwijderen