vrijdag 5 oktober 2012

Regeling ‘Pas toe en leg uit'Kennisnet nodigt leerkrachten in het onderwijs uit om mee te doen aan een soort prijsvraag: 'Pas toe en leg uit'.
Hieronder het persbericht:

Laat zien hoe uw onderwijs profiteert van ict

Docenten willen zo goed mogelijk onderwijs geven. Steeds meer docenten maken daarbij gebruik van ict-hulpmiddelen. Ict maakt het onderwijs niet alleen eigentijdser maar met slimme verbindingen tussen leerinhoud, didactiek en ict is ook de aantrekkelijkheid en kwaliteit van het onderwijs te vergroten.
Maakt u gebruik van ict in uw onderwijs? Dan nodigen wij u uit voor deelname aan de regeling van Kennisnet. Om mee te doen kunt u, als docent (PO/VO/SO/MBO/Pabo/Lero) voor 5 november een voorstel indienen. Uw voorstel bestaat uit een beknopte beschrijving van een ict-toepassing die u in uw onderwijs gebruikt. Als uw voorstel wordt geselecteerd ontvangt uw instelling een videocamera zodat u zelf uw ict-toepassing kan vastleggen. In ruil voor het uploaden van de video en het invullen van een korte vragenlijst krijgt uw instelling de camera een jaar lang in bruikleen.

Het is een mooi initiatief waarvan ik hoop dat veel leerkrachten er gebruik van maken. Van delen wordt niemand slechter!'En dat je er dan ook nog een videocamera in bruikleen bij krijgt is mooi meegenomen. 't Wordt nog mooier als de scholen over een jaar het bericht krijgen: "U hoeft de camera niet terug te sturen." Maar daar ga ik niet over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten